cepillo

Raspall dental: com cuidar-lo i quan canviar-lo

El raspall de dents és el nostre gran aliat a l’hora de mantenir una higiene bucal adequada. Per això, és important mantenir-lo també en bon estat, ja que pot acumular gèrmens, fongs i bacteris.

Per mantenir una bona higiene, és important netejar-lo sota l’aixeta després de cada ús. En finalitzar, s’haurà de col·locar de tal forma que se sequi abans de tornar-lo a utilitzar. Al mateix temps, és important no deixar-lo en contacte amb altres raspalls dentals, per evitar la transmissió de virus o bacteris. De la mateixa manera, és recomanable canviar-lo després d’una grip o infecció bucal.

Tot i cuidar el raspall de dents, aquest s’ha de canviar de forma regular. La recomanació és canviar-lo cada tres mesos, però no podem generalitzar sobre aquesta data. És necessari tenir en compte la regularitat amb què cada persona es renta les dents i la intensitat amb què ho fa. Segons això, el raspall de dents s’haurà de canviar al cap de tres mesos o abans, sempre sense arribar que aquest perdi la seva forma i les cerres estiguin obertes.

 

Per què s’ha de canviar regularment de raspall?

Les cerres dels raspalls perden la seva força al raspallar-nos les dents diàriament, cosa que provoca que perdin la seva efectivitat. La placa dental es resistirà més contra un raspall antic i serà més complicat arribar a llocs de difícil accés, com la zona posterior de la cavitat bucal.

A més, canviar el raspall regularment ens ajudarà a prevenir una acumulació de gèrmens, bacteris i fongs, que seran perjudicials per a la nostra salut bucodental.

En el cas dels raspalls elèctrics, es recomana cuidar dels seus capçals de la mateixa forma que els raspalls tradicionals. Al mateix temps, també haurem de ser regular a l’hora d’utilitzar-ne un de nou.