¿Cómo es la primera visita al dentista?

Dents: Què saps sobre elles?

Les dents són òrgans anatòmics durs formats per teixits mineralitzats: calci, fòsfor i magnesi. Els nens tenen 20 peces temporals (dents de llet), que al voltant dels sis anys se substitueixen per les dents permanents. Així, els adults tenen 32 dents, incloent-hi els tercers molars (queixals del seny).

A la dentició permanent trobem 4 tipus de dents, que classifiquem segons forma i funció:

  1. Incisius (8 peces): els trobem a la part més externa de la boca. Serveixen principalment per tallar els aliments.
  2. Canins (4 peces): també coneguts com a ullals. Es troben emmarcant els incisius i tenen una forma més punxeguda. Serveixen per estripar els aliments
  3. Premolars (8 peces): situats al costat dels canins, la seva funció és la de triturar els aliments.
  4. Molars (12 peces, comptant els queixals del seny): estan situats a la part més interna de la boca. Són les més grans i també serveixen per triturar els aliments.

 

Com estan formades les dents?

Totes les dents estan formades per 4 teixits mineralitzats:

  1. Esmalt dental: és el teixit més dur del cos humà. Recobreix la part exposada (corona) i la seva funció és la de protegir la dent, per exemple, de les càries. És translúcid i no té terminacions nervioses.
  2. Dentina: és el teixit que es troba sota l’esmalt i el ciment radicular. Si l’esmalt es desgasta, la dentina queda exposada i es pot produir sensibilitat dental, això com altres problemes bucodentals.
  3. Ciment radicular: és el teixit que recobreix la dentina a l’arrel de la dent. La seva funció és la d’unir la dent amb l’os maxil·lar o la mandíbula.
  4. Polpa dental: és el teixit que conté els vasos sanguinis i fibres nervioses de la dent. És l’encarregada de donar sensibilitat a la dent i nodrir i fabricar la dentina.

Com podeu comprovar, les dents són òrgans molt complexos, vitals per als humans. Per això, és important cuidar-los i mantenir la seva higiene. Recomanem rentar-se les dents 3 vegades al dia, utilitzant un raspall i fill dental. A més, és important fer una visita anual a la vostra clínica dental, per revisar la vostra salut bucodental.

Podeu demanar cita a la clínica dental Soliva Puigdemont trucant al +34 93 711 47 07 o directament a la home d’aquesta web. (Consultar informació sobre la clínica durant l’Estat d’Alarma en aquest article).