endodoncia

Periodòncia, què és?

La periodòncia és una especialitat de l’odontologia que es fa càrrec dels teixits que protegeixen i donen suport a les dents. Parlem de les genives, lligament periodontal, ciment radicular i l’os alveolar. Així doncs, l’especialista en periodòncia serà l’encarregat de prevenir, diagnosticar i tractar les malalties d’aquests teixits.

La gingivitis i la periodontitis són les malalties periodontals més comuns. La gingivitis es tracta de la inflamació de les genives a causa d’una infecció bacteriana causada per l’acumulació de placa, que es converteix en tosca i irrita les genives.

La periodontitis, per la seva banda, deriva de la gingivitis. Es tracta d’una malaltia crònica i degenerativa, que es converteix en el principal motiu de caiguda de dents en els adults. Destrueix tots els teixits que protegeixen i aguanten la dent d’una forma progressiva i irreversible.

Per aquests motius, la salut i cura de les genives i altres teixits és tan fonamental com la salut i cura de les nostres dents. Hem de mantenir una higiene regular de les dents, per evitar l’acumulació de placa a les dents, així com visitar a l’higienista dental com a mínim un cop a l’any. Al seu torn, s’ha de fer una visita a l’any al dentista per detectar qualsevol possible malaltia relacionada amb els nostres dents, però també els teixits que els sostenen.