Ortodòncia: quina escollir?

Ortodòncia: quina escollir?

L’ ortodòncia és un tractament que consisteix a moure les dents per corregir posicions dentals incorrectes, com ja hem explicat en altres articles. L’objectiu de l’ortodòncia és aconseguir una millor oclusió i millorar l’estètica dental.

Moltes persones decideixen seguir un tractament d’ ortodòncia, però quan arriba el moment, com escollim? A clínica Soliva Puigdemont, fem un estudi a cada pacient per recomanar els tractaments més adients per al seu cas.

Avui, et presentem els tipus d’ortodòncia que existeixen.

 

  1. Brackets

És el tractament més conegut. Es tracta d’una peça (bracket) adherida a la dent, i un arc metàl·lic que transmet forces als brackets . Aquestes forces són les responsables del moviment de les dents.

Els brackets  poden ser metàl·lics o estètics (del mateix color de les dents). Amb els brackets estètics, els tractaments són molt menys visibles.

 

  1. Lingual

A l’ortodòncia lingual els brackets estan adherits a la cara interna de les dents, per la part que està en contacte amb la llengua.

Estèticament és totalment invisible,  i les principals complicacions són la dificultat per la higiene correcta i es poden produir llagues a la llengua.

 

  1. Invisible amb alineadors plàstics.

És l’ortodòncia més moderna i es diferencia per la seva transparència, a més de ser l’única que es pot treure i posar.

Es tracta d’una ortodòncia que es basa en estudis 3D per produir fèrules transparents. Aquestes fèrules fetes a mida per a cada boca, es canvien cada dues setmanes (aproximadament), fins a aconseguir el resultat desitjat. Prèviament, el pacient haurà pogut veure quin serà el resultat final.

En poder-se treure i posar, l’Invisalign millora la higiene dental del pacient, que se’l traurà cada vegada que hagi de menjar. A més, és l’ortodòncia més desitjada per aquelles persones que no s’hagin atrevit mai a seguir un tractament amb l’ortodòncia de brackets, per raons estètiques.