Embaràs i salut bucodental

Embaràs i salut bucodental

Hi ha molts mites que circulen al voltant de l’ embaràs i la salut bucodental. Tot i que no ens hem de preocupar, és important cuidar la salut bucodental durant l’embaràs.

Potser heu sentit a dir que durant l’ embaràs el fill/a obté el calci de les dents de la mare o que cada embaràs costa una dent, però això només són mites. El nadó obté el calci de la dieta de la seva mare o dels seus ossos i, en el cas de tenir més càries, es pot deure a diferents factors com:

  • El canvi dels hàbits dietètics i horaris, degut a la falta de sensació de sacietat. Això produeix que la mare mengi petites quantitats d’aliment amb més freqüència. Tenint en compte que les bateries de la placa dental necessiten el sucre per produir els àcids que afecten l’esmalt i, per tant, provoquen càries, és important controlar-ne el consum i cuidar la higiene dental.
  • Durant l’embaràs es poden patir més vòmits i l’esmalt de les dents entra en contacte amb els àcids de l’estómac. Aquest contacte pot provocar erosió a l’esmalt i, per tant, incrementar les opcions de produir-se càries.

Per altra banda, els canvis hormonals que tenen lloc durant l’embaràs poden afavorir l’aparició de la gingivitis. La inflamació de les genives pot provocar-nos molèsties i un tendència al sagnant quan ens rentem les dents. Per reduir les molèsties i evitar la gingivitis, és important complir amb una bona higiene dental i visitar la clínica dental per a seguir un tractament de neteja bucal.

Al quedar-te embarassada és recomanable visitar el teu dentista per a fer una revisió i una neteja bucal, per a evitar problemes de gingivitis o càries més endavant. No dubtis en trucar-nos per a fer-nos una visita i l’equip de Soliva Puigdemont t’atendrà i resoldrà qualsevol dubte. També pots trobar més informació sobre l’embaràs i la salut bucodental en el següent article.