lengua

La llengua i la importància de mantenir-la neta

A l’hora de rentar-se les dents, la gran oblidada acostuma a ser la llengua. Ens rentem les dents, utilitzem fil dental i, inclús, utilitzem col·lutori bucal, però què fem amb la llengua? Aquesta acumula un gran nombre de bacteris i, per tant, hem de tenir-la en compte a l’hora de portar a terme la neteja bucal.

Les bacteris que acumula la llengua, en una característica capa de color blanc, són les responsables de l’halitosi (mal alè). També poden produir càries o xerostomia (boca seca) i altres malalties periodontals.

Com ens hem de rentar la llengua?

Com ja hem vist, és important mantenir-la neta. L’objectiu és recuperar el seu estat natural rosat, eliminant la capa de bacteris blanquinosa. Podem fer-ho de diferents maneres:

  • La millor opció és la d’utilitzar un netejador lingual. Es tracta d’un instrument específic per a la neteja lingual, que permet un suau raspat des de la part posterior de la llengua, fins a la part més exterior. Aquesta acció repetida, ajuda a reduir les bateries acumulades. Finalment s’haurà de portar a terme un glopeig amb aigua.
  • En cas de no disposar d’un netejador lingual, podem fer un suau raspat amb el raspall de dents. Aquesta opció no és tan eficaç, però és recomanable si no es disposa d’una altra opció.
  • Complementàriament, hem d’utilitzar un col·lutori bucal que ens ajudi a reduir encara més les bacteris que es trobin acumulades a la nostra llengua.